KIÁLLÍTÁS

2017.12.18. 15:30

Ön tudja, mit csinálnak az utászok? Erről is szó volt a szolnoki tárlatmegnyitón

Vízügyes ismeretanyaggal is kiegészült az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Intézményi Művelődési Otthonában a „Honvédelem háborúban és békében” címmel november utolsó napjaiban megnyílt kiállítás.

A megnyitón Békési István, a Kötivízig Vízrendezési és Öntözési Osztályának vezetője tartott előadást az Utászok a vízügy szolgálatában címmel – közölte a Kötivízig.

A megyei védelmi bizottság harmadszor vesz részt honvédelmi témájú kiállítás szervezésében. Idén az MH 86. Helikopter Bázissal, a Tiszti Kaszinó Hagyományőrző Egyesülettel és a Heves és a Nógrád Megyei Védelmi Bizottsággal hozták létre a tárlatot.

Békesi előadásában ismertette az utászok tevékenységét a honvédelemben, megjelenésüket a vízügyi szolgálatban. Elhangzott a honvédség szerepe az árvízi védekezésben.

Megtudhattuk, hogy 1965-től feldolgozott a légi bevonások megjelenése az árvízi védekezésben, és a 2006-os „Körös-zugi” védekezés alkalmával is bebizonyosodott, hogy a honvédség szerepe földről és vízről is egyaránt fontos és hatékony.

Cz. N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!