Jász-Nagykun-Szolnok

2017.07.23. 10:28

Újabb rangos kosártornának ad otthont Szolnok

A tavaly júliusban megrendezett FIBA 3x3 U18-as Eb-selejtező, valamint a januári és júniusi Fast Track-táborok után, újabb nagyszabású kosártornát rendez Szolnok. Az Európa Kupa-selejtező keretében 19 ország huszonöt csapata mérkőzik meg egymással. A kétnapos viadal helyszíne a Tiszai Hajósok Tere lesz augusztus 5–6-án.

Pabar Gyula

Augusztusban a Tiszai Hajósok Terén szoríthatunk a magyar csapat (fehérben) sikeréért

Fotó: Csabai István

A sportág 3x3-as szakága egyedi szabályrendszere – kisebb létszám és pályaméret, kevesebb támadóidő – és szabadtéri, streetball-hoz hasonlító stílusa miatt rövid idő alatt óriási népszerűségre tett szert. Amit mi sem bizonyít jobban, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság bevette programjába, így már a 2020-as tokiói olimpián is ott lesz.

Ez pedig magyar szemponból sem elhanyagolható tényező, hiszen női vonalon világbajnoki ezüstérmes válogatottunk van, ráadásul a férfiak is ott kopogtatnak a közvetlen élmezőny ajtaján. Az esemény helyszíne a megújult Tiszai Hajósok Tere lesz, amely a megyeszékhely egyik legszebb és legfrekventáltabb színtere.

A tornán Andorra, Belgium, Bulgária, Csehország, Észtország, Franciaország, Görögország, Grúzia, Hollandia, Izrael, Lengyelország, Magyarország, Nagy-Britannia, Olaszország, Svájc, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Wales legjobb 3x3-as kosárlabdázói vesznek részt, és egy azon célért küzdenek majd: kiharcolni az Eb-részvételt.

Ne feledjük, hogy az U18-as lányok világbajnoki negyedik hellyel a tarsolyukban érkeznek Szolnokra, sőt a fiúk is a nyolc között végeztek a vb-n. Azaz a világ legjobbjainak szűk elitjébe tartoznak korosztályukban.

A rendezvény már augusztus 4-én (pénteken) megkezdődik a szabadtéri délutáni edzésekkel, majd szombaton 13 órától a csoportmérkőzésekkel folytatódik, a vasárnapot pedig 11 órás kezdéssel a helyosztók zárják. Az esemény programját színesíti egy zsákolóverseny is, amelyen vasárnap két magyar és egy profi olasz – Marco Favrettoról van szó, aki jó néhány európai nagyvárosban is megcsillogtatta már a tehetségét – játékos méri össze tudását.

Valamint emellett különféle látványos bemutatókat is megtekinthetnek majd a helyszínre kilátogatók. A késő estébe nyúló program hangulatáról DJ gondoskodik.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!