Kék hírek

2008.12.10. 18:25

Nyomoznak a diákot rugdosó szülő ügyében

Eljárás indult egy tiszaszentimrei asszony ellen, aki gyermeke iskolatársát megpofozta, megrugdosta. Információnk szerint a két diák között már napok óta tartott a konfliktus, melyet múlt pénteken az egyik gyermek szülője „zárt le".

Daróczi Erzsébet

Akadtak már erőszakos esetek az iskolákban

Az előző tanévben a szolnoki Szentgyörgyi Albert Általános Iskola mellett

akaszkodtak össze felsős diákok, majd az egyik belvárosi tanintézmény

kapujában egy nagypapának kellett megvédenie idősebb társától egy

kisdiákot. Idén ősszel is történt már komolyabb attrocitás iskolában:

Jászkiséren arccsont—töréssel végződött két fiú nézeteltérése. Egy szolnoki általános iskolában pedig néhány hete egy bottal úgy megvertek egy másodikos gyereket az osztálytársai, hogy egy műtéti heg felszakadt a hátán. Egy másik diákot pedig kővel véresre csikargattak.De mi történt pontosan azon a napon? A tiszaszentimrei általános iskolában diákot bántalmazott egy feldühödött szülő. A nő az iskolai ebédlő előtt meglátta, hogy fiát lökdösi egy másik gyerek. Odament, pofon vágta, majd többször belerúgott a földön fekvő fiúba — tájékoztatta a Szoljon.hu-t Veres Éva, a Szolnoki Rendőrkapitányság sajtóügyeletese.
A rendőrség információi szerint az eset végkimenetelét a két diák napok óta húzódó vitája okozta. A két fiú már többször került szóváltásba egymással. A kihallgatások során kiderült, előző napon, csütörtökön a sértett fiút a diáktársa a többi tanuló előtt megalázta, emiatt a tizenkét éves diák bosszúból másnap egy spray-vel le akarta fújni. Ezt azonban a másik diák észrevette és lökdösődésbe kezdtek. Ekkor érkezett a másik fiú édesanyja, aki a sértettet előbb felpofozta, majd miután a földre került, megrugdosta. A rendőrség eljárást indított a támadó szülő ellen — mondta el Veres Éva.

— Az eset ugyan pénteken történt, de a sértett gyermek szülője csak kedden tett feljelentést a rendőrségen — mondta Fekete Miklós alezredes, a tiszafüredi rendőrkapitányság vezetője. — A rendőrség kiskorú sérelmére elkövetett könnyű testi sértés és garázdaság megalapozott gyanúja miatt kezdeményezett a szülő ellen eljárást. A rendelkezésre álló adatok alapján egy szülő az iskola területén bántalmazott egy 12 éves gyermeket. A nyomozás az ügyben folyamatban van, a rendőrség igyekszik minél rövidebb időn belül felderíteni és lezárni az ügyet.

Szerettünk volna szerdán az iskolában beszélni az ügyben érintett
gyerekekkel, de erre nem volt lehetőségünk. Így csak az igazgatónővel
válthattunk néhány szót az esetről. Aki szerint — a rendőrségi közléstől
eltérően — nem az iskolában és még csak nem is az intézmény előtt történt az eset.
— Nem ismerem a pontos részleteket, mert nem az iskolában és nem is előtte történt az incidens — mondta Gyólai Istvánné, a Kossuth Lajos Gimnázium Vasvári Pál Általános Iskolája igazgatója. — Így azután hallomásból tudom, hogy összetűzésre került sor egy hatodikos és egy hetedikes diákunk között. Szüleik révén mindkét fél álláspontját ismerem, de úgy gondolom, nem az én dolgom kideríteni, mi is történt. Sajnálom, hogy a két gyerek közötti problémát nem sikerült kettőjüknek tisztázni. A szülő szerepe az ügyben számomra még nem teljesen ismert. Úgy vélem, semmiképpen nem a tettlegesség a megoldás a gyerekek közötti probléma megoldására. A mai napon, azaz szerdán a két fiú között már nyoma sincs a korábbi konfliktusnak. Mindketten saját osztálytársaik társaságában töltötték a szüneteket. Bízom benne, hogy a péntekihez hasonló eset nem fordul elő. Ennek érdekében mindent megteszek kollégáimmal, épp ezért mostantól még jobban együttműködünk diákjaink szüleivel is — közölte az igazgatónő.

megpofozta, megrugdosta. Információnk szerint a két diák között már napok óta tartott a konfliktus, melyet múlt pénteken az egyik gyermek szülője „zárt le". Daróczi Erzsébet Akadtak már erőszakos esetek az iskolákban Az előző tanévben a szolnoki Szentgyörgyi Albert Általános Iskola mellett

akaszkodtak össze felsős diákok, majd az egyik belvárosi tanintézmény

kapujában egy nagypapának kellett megvédenie idősebb társától egy

kisdiákot. Idén ősszel is történt már komolyabb attrocitás iskolában:

Jászkiséren arccsont—töréssel végződött két fiú nézeteltérése. Egy szolnoki általános iskolában pedig néhány hete egy bottal úgy megvertek egy másodikos gyereket az osztálytársai, hogy egy műtéti heg felszakadt a hátán. Egy másik diákot pedig kővel véresre csikargattak. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!