Kék hírek

2017.07.04. 10:50

Több százan csatlakoztak már a mozgalmukhoz a településen

Minden évben jeles napnak számít az önkéntes egyenruhások életében a polgárőrnap, hiszen ekkor színes családi programok várják őket.

Czakó Nóra

Mindemellett elismeréseket is átadnak, többek között azoknak az egyesületeknek, melyek a polgárőrség huszonöt éve alatt kiemelkedő munkát végeztek. Idén a törökszentmiklósi­ egyesületet érte az a megtiszteltetés, hogy átvehette az Országos Polgárőr Szövetség Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát.

– Nagyon büszkék vagyunk erre a díjra, hiszen az egyik legrangosabb elismerés, amit polgárőr-egyesület kaphat – fogalmazott Kolozsi József, a Törökszentmiklósi Polgárőr Egyesület elnöke. – Mi mindig­ is nagy hangsúlyt fektettünk a munkánk minőségére, a munkaszervezésre, a hatékonyságra. Próbáltunk ­mindig innovatívak lenni, ezzel is elősegítve a városunk, Török­szentmiklós közbiztonságát – tette hozzá a vezető.

– A miklósi egyesület ­számos területen úttörőnek számít, többek között a SZEM mozgalom népszerűsítésében és meghonosításában. Máig országos szinten is példaér­tékű az a lakossági össze­fogás, mely eredményeként több százan csatlakoztak már a mozgalomhoz a településen, a polgárőrséggel együttműködve – mondta el lapunknak Erdős Csaba, a megyei polgárőrszövetség sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!