ERŐSZAK ÉS GARÁZDASÁG

2017.09.20. 12:41

Bliccelt, majd le is köpte a jegyellenőrt a fiatal nő

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, hamis magánokirat felhasználásának vétsége és garázdaság vétsége miatt egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy huszonnégy éves nőt a Szolnoki Járásbíróság. A Szolnoki Törvényszék a napokban jogerősen helyben hagyta ezt a döntést.

A megállapított tényállás szerint a nő még 2014. július 2-án délután Szolnokon, a 3-as jelzésű helyi járatú buszon utazott, amikor az ellenőrök a jegyét vagy bérletét kérték tőle.

Mivel a hölgynél egyik sem volt, ezért az ellenőrök meg akarták őt büntetni.

Egyikük arra kérte, adja meg a személyes adatait. A nő azonban nem a saját, hanem testvére nevét és adatait adta meg az ellenőrnek, aki ezeket rögzítette a büntetésről szóló kötelezvényben, amit a bliccelő alá is írt – ezzel elkövetve a hamis magánokirat felhasználásának vétségét.

Az ellenőr azonban gyanút fogott, és közölte, hogy kihívja a rendőrséget, mire a nő leköpte őt és hozzávágta a mappáját

– mellyel pedig a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettét valósította meg.

A rendőrök még aznap előállították.

A bíróság a nőt egy másik cselekménye miatt is felelősségre vonta.

A hölgy ugyanis fél évvel a történteket követően, 2015. január 20-án este egy szolnoki gyorsétteremben rátámadt egy vele haragos viszonyban lévő másik nőre.

Lökdöste, ütötte, rugdosta. S bár ez ügyben sem történt sérülés, azonban a vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen – e garázdaság vétségével szaporítva bűnlajstromát.

M. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!