BÁNTALMAZÁS

2017.11.14. 18:30

Felfüggesztettet kapott az edzőt ököllel verő drukker

A Szolnoki Járásbíróság 2017. november 6-án meghozott, aznap jogerős ítéletében nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek és 8 hónap – végrehajtásában 1 év 6 hónapi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a 34 éves férfit, aki a 2017. szeptember 2-án délután Tiszapüspökiben megrendezett Tiszapüspöki FC-Jászboldogházi SE megyei másodosztályú labdarúgó mérkőzésen egy alkalommal ököllel arcon ütötte a jászboldogházi futballcsapat edzőjét.

A tréner a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedett, de emiatt nem kérte a mérkőzésen nézőként részt vevő drukker felelősségre vonását.

A férfi tette azonban enélkül is bűncselekménynek minősült – tájékoztatta honlapunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

A hatályos jogszabályok szerint ugyanis aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, garázdaságot követ el, amit a törvény szigorúbban rendel büntetni, ha azt, mint jelen esetben, nyilvános rendezvényen követik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!