BÜNTETÉS

2017.11.14. 15:30

Nem fizette a gyermektartást, több hónap fogházbüntetést kapott a fiatal férfi

A Szolnoki Törvényszék 2017. október 17-én lényegét tekintve helybenhagyta a Jászberényi Járásbíróság azon ítéletét, melyben a bíróság tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt 7 hónap fogházbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 24 éves férfit, aki a kiskorú gyermeke javára jogerős bírósági határozatban megállapított gyermektartásdíj-fizetési kötelezettségét 10 hónapon át önhibájából nem teljesítette, 120.000 Ft gyermektartásdíj hátralékot halmozva fel. Az ítélet jogerős.

Talán kevesen tudják, de a hatályos jogszabályok szerint aki jogszabályon alapuló és végrehajtható hatósági határozatban előírt gyermektartási kötelezettségét önhibájából nem teljesíti nem csupán morálisan elítélendően cselekszik, de bűncselekményt is elkövet: a tartási kötelezettség elmulasztását, amit a törvény két évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni – tájékoztatta honlapunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!