Nyomozati szakasz

2020.02.04. 14:00

A szolnoki ügyészség előzetesben tartaná a rabló testvérpárt

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírójához két sarudi gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítására.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A bíróság 2020. január 10-én rendelte el a két férfi letartóztatását rablás bűntette miatt – tudtuk meg a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

A gyanúsított testvérpár megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2020. január 8-án Szolnokon a Tószegi úton, a Vegyiművek lakótelep kapujánál leszólították az ott tartózkodó sértettet és cigarettát kértek tőle. A sértett ezt megtagadta, ezért egyikük a sértettet megütötte, melynek következtében a sértett a földre zuhant, a nála lévő táskája a kezéből kiesett. A gyanúsítottak a táskát átkutatták és abból elvettek egy doboz cigarettát, aprópénzt és élelmiszert összesen 2390 Ft értékben.

A sértett azonnal értesítette a rendőrséget, de a két férfi a rendőrök elől bemenekült egy erdős részre, emiatt ekkor nem sikerült elfogni őket. A rendőrség elfogató parancsot bocsátott ki ellenük és január 9-én kerültek őrizetbe. Menekülésük miatt megállapítható, hogy a hatóság elől megszöktek, mely letartóztatási ok.

Letartóztatásuk további oka az, hogy szabadlábra kerülésük esetén fennáll annak veszélye, hogy a hatóság elől megszöknének, vagy a sértettet megpróbálnák jogellenesen befolyásolni. Büntetett előéletükre figyelemmel a bűnismétlés veszélye is indokolja, hogy a legsúlyosabb kényszerintézkedést alkalmazza velük szemben a bíróság.

A nyomozás még nem fejeződött be, az ügyészi indítvány szerint a bíróság által megállapított letartóztatási okok változatlanul fennállnak, ezért szükségesnek ítélte az ügyészség, hogy a letartóztatás határidejét a bíróság további 3 hónappal hosszabbítsa meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában