Tiszapüspöki

2019.12.01. 20:00

Megsérült a tűzben, mindene odalett a családapának

Égési sérüléseket szenvedett, és mindene odalett Zsákai Andornak, amikor kigyulladt Tiszapüspökiben álló háza csütörtök hajnalban.

Molnár-Révész Erika

A tető eltűnt, csak az üszkös falak maradtak – mutatja egykori otthonát Zsákai Andor

Fotó: Mészáros János

A háromgyermekes édesapa a helyi művelődési házban dolgozik, közmunkásként. A ház nem volt biztosítva, és az sem derült még ki, hogy egyáltalán megéri-e helyreállítani. Az önkormányzat igyekszik segíteni a szerencsétlenül járt férfin, és már több helybéli is tett felajánlásokat.

– Minden tönkrement… – megtörten nyilatkozott hírportálunknak a tűzeset után Zsákai Andor. A zenészként is dolgozó többgyermekes édesapában lelkileg és testileg is egyaránt nyomott hagytak a csütörtökön történtek.

– Hajnalban, fél öt körül arra ébredtem fel, hogy nem szól a tévé, ugyanis mindig arra alszom. Áramszünet lenne? – kérdeztem magamtól. Kimentem, hogy felkapcsoljam a villanyt, de akkor már láttam, hogy ég a stúdiónak kialakított szoba. Beszaladtam a fürdőszobába, ráöntöttem két-három lavór vizet, csakhogy közben a láng belekapott a szigetelésként feltett szivacsokba, tojástartókba, ezek pedig nagyon gyorsan égtek, ráadásul a mennyezet lambériás volt. Pillanatok alatt kigyulladt minden, alig tudtam kijönni, a hátam és a hajam is megégett. Kihívtam a tűzoltókat, kijöttek a mentők is – idézte fel a szörnyű emlékeket.

A mentők azonnal kórházba vitték, ugyanis a hátán súlyos égési sérüléseket szenvedett. Gyógyszereket kapott, és rendszeren vissza kell járnia kötözésekre, Szolnokra. A kórházból hazatérve azonban azzal is szembesülnie kellett, hogy egykori otthona a tűz, majd az oltás miatt lakhatatlanná vált. A tető leégett, az egykori szobák helyén csak a kormos, elázott falak maradtak. Egyedül a gyerekszoba menekült meg a pusztítás elől.

Úgy véli, a tüzet egy meghibásodott hosszabbító okozhatta. A nyolcvan négyzetméteres családi házon egyébként nem volt biztosítás.

– Amennyiből helyre lehetne hozni, valószínűleg abból már lehetne itt, Tiszapüspökiben egy új házat venni. A tető, az álmennyezet és az összes vezeték is kiégett, gyakorlatilag újra kellene építeni mindent…

Hogy miből, egyelőre nem tudja. Andor ugyanis amellett, hogy néha vállal egy- egy fellépést, a helyi művelődési házban hangosítóként dolgozik, közmunkán.

Az önkormányzaton keresztül lehet majd segíteni, már eddig is sokan keresték meg a polgármestert

Az önkormányzat a tűzeset után azonnal a bajba jutott férfi segítségére sietett.

– Most várjuk a szakhatóság véleményét, hogy egyáltalán lakhatóvá lehet-e tenni a házat. Jelenleg úgy tudunk segíteni, hogy ponyvával lefedjük a tetőt azért, hogy az épület ne ázzon tovább. Szerencsére a családból mindenki talált szállást, ez módot ad arra, hogy egy későbbi időpontban – ha ez lehetséges – helyreállítsuk a házban keletkezett kárt. Emellett nagyon sokan keresnek meg azzal, hogy szívesen adományoznának, vagy utalnának segítséget. Azt kértem mindenkitől, hogy jövő hétig várjanak, amikor pontos adatokat tudunk majd mondani – tájékoztatta hírportálunkat Bander József, Tiszapüspöki polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában