visszaeső bűnöző

2019.02.27. 15:29

Nők fenekét markolászta a miklósi férfi

A Szolnoki Járási Ügyészség a napokban vádat emelt egy harmincöt éves törökszentmiklósi férfival szemben az emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt.

Mészáros Géza

A nem mindennapos ügyről Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője számolt be hírportálunknak.

Mint a vádiratból összegezte, a férfinek nem volt tartós párkapcsolata, mert nem mert kezdeményezni. Ugyanakkor jóleső érzés fogta el, ha egy nőt megérinthetett.

Törökszentmiklósról több alkalommal is vonattal Szolnokra utazott, és rendszerint magával vitte a kerékpárját.

A vádirat szerint a férfi először 2017 augusztusában, később szeptemberében, majd pedig tavaly február 17-én Szolnok utcáin kerékpározott, amikor észrevett olyan hölgyeket, akik felkeltették az érdeklődését.

Mindháromszor a nők közelébe tekert, és hátulról, nemi vágyának felkeltése érdekében, fenéktájon megmarkolta őket.

Az utolsó két esetben ugyanazt a hölgyet inzultálta. A vádlott cselekményével mélyen megalázta a hölgyek emberi méltóságát.

A férfi nem először követett el ilyen jellegű bűncselekményt, korábban két alkalommal is volt már szeméremsértés miatt büntetve. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés és kitiltás büntetés kiszabását kezdeményezte a bíróságnál.

Az új Btk. alapján az ügyészség másfél év fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, ha a vádlott beismerő vallomást tesz a bíróság által tartott előkészítő ülésen.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd első fokon ügydöntő határozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában