JÁSZKUNSÁG

2019.12.09. 16:30

Teljes terjedelmében égett egy melléképület Rákóczifalván

Amilyen rövid, annyira tartalmas volt tűzoltói szempontból a rövid hétvége megyénkben.

katasztrófavédelem

Forrás: tuzoltosag-kisujszallas.hu

A tűzesetek voltak túlsúlyban, melléképületek és kémények egyaránt lángra kaptak. Emellett néhány baleset tarkította még az eseménynaplót – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Berendezési tárgyak gyulladtak meg egy családi ház egyik szobájában szombat délután Kunmadarason, a Bem József utcában. A karcagi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a lakók áramtalanították az ingatlant, és eloltották a tüzet. Az egység átvizsgálta a házat, további izzást, parázslást nem tapasztaltak. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Szemét égett egy elhagyatott garázsban vasárnap hajnalban Szolnokon, a Tószegi úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói dugólétrákkal, kéziszerszámokkal és egy vízsugárral feketítették le a tüzet.

Lesodródott az útról és árokba hajtott egy személygépkocsi vasárnap reggel a 4-es számú főúton, Fegyvernek határában. A sofőr önerejéből ki tudott szállni az autóból. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A mentőszolgálat munkatársai is vonultak az esethez.

Csapadékvíz-elvezető árokba csúszott és az oldalán állt meg egy személyautó vasárnap délelőtt Mezőtúron, a Vásárhelyi Pál utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépkocsit, melynek elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.

Akácfa dőlt egy tanyaépület tetejére vasárnap délután Mezőtúrnál. A település hivatásos tűzoltói dugólétra és motoros láncfűrész használatával eltávolították a fát, amely a tetőhéjazatot kismértékben károsította.

Izzott egy kandalló kéménye vasárnap délután Törökszentmiklóson, a Templom utcában. A város önkormányzati tűzoltói hőkamerás méréseket végeztek és kitisztították az égéstermék-elvezetőt.

Szintén egy kémény okozott problémát vasárnap este Jásztelken, a Szabadság úton, ahol az égéstermék-elvezetőben kátrány égett. A jászberényi hivatásos tűzoltók tisztították meg a kéményt a lerakódástól. A ház hat lakója otthonában maradhatott.

Teljes terjedelmében égett egy húsz négyzetméteres melléképület vasárnap éjszaka Rákóczifalván, a Jókai Mór utcában. A szolnoki hivatásos tűzoltók két vízsugárral, kéziszerszámokkal avatkoztak be és hőkamerás méréseket végeztek. Munkájukat nehezítette, hogy az épületben hatvan zsák szenet, illetve tűzifát tároltak. Mindezek ellenére a tűzoltóknak sikerült megakadályozni a lángok átterjedését. A lakók otthonukban maradhattak.

Kigyulladt egy húsz négyzetméteres melléképület vasárnap éjszaka Jászladányban, a Vendel utcában. A helyiségben mintegy százhúsz zsák fűrészport tároltak. A tűz kismértékben átterjedt a főépület tetőszerkezetére is, a káreset következtében az épület két fala kidőlt. Az esethez a jászkiséri önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet. Az egység az izzás megszüntetése miatt a fűrészport átmozgatta, ehhez az önkormányzat egy erőgépet biztosított. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában