Közélet

2008.03.18. 18:44

Fertőzésveszélyt jelenthetnek a bölcsődébe bejáró macskák

— Nem tudunk mit kezdeni a sok macskával, az állatok bejárnak a bölcsőde területére és telepiszkítják nem csak az udvart, hanem a játékokat is — panaszolta Zsák Miklósné, a szolnoki Móra Ferenc Úti Bölcsőde igazgatónője.

Békési Brigitta

— Az állatokat az intézményünk mellett etetik, sokszor csirkeaprólékkal, amitől azok sokszor megbetegszenek. Félünk, hogy a jó idő beköszöntével, bár naponta takarítjuk az udvart és gyakran cseréljük a homokot, megfertőzhetik a hozzánk járó kicsi gyerekeket is. Küldtünk az ÁNTSZ-nek is levelet, akik továbbküldték azt az önkormányzathoz.

— Sajnos nincs macskamenhely, ahol megvizsgálhatnánk az állatokat — közölte Dénes Gábor, a szolnoki városüzemeltetési osztály munkatársa. — A köztisztasági rendelet része, hogy veszélyes, fertőző anyagot közterületen elhelyezni nem lehet, valamint olyan dolgot sem, mely nem a közterület része, gondolok például az ételmaradékra. Egyedüli megoldásként azt látom, ha az állatok etetésekor kihívják a közterületfelügyelet munkatársait vagy feljelentést tesznek konkrét személy ellen a rendőrségen. Az új, 2005-ös állatvédelmi törvény tiltja az állatok megmérgezését, elpusztítását.

Ezek is érdekelhetik