Közélet

2008.04.15. 15:10

Emlékezés és elismerés a város napján

Jászberény képviselő-testülete még 1993-ban határozott arról, hogy április 3-át a Város Napjává nyilvánítja. Mint emlékezetes ez az a dátum, amikor 1849-ban a Tavaszi Hadjáratra induló honvédsereg vezérkara, s mondhatjuk a szabadságharc szereplőinek zsíne java megfordult a jász fővárosban.

SZOLJON

Másfél évtizede ünnep ez a nap a városban, amikor különböző kulturális és sport rendezvényekkel, hagyományőrző vetélkedőkkel emlékeznek meg a történelmi eseményről. Alkalmat ad ez a nap arra is, hogy a Jászberényért sokat tévő helybéliek munkáját elismerjék, átadják a városi kitüntetéseket. Ebben az évben a város infrastrukturális fejlesztésében, a munkahelyteremtésben elért kimagasló érdemeiért Szatmári Zoltánnak a Város Díszpogára címet adományoztak. Pro Urbe díjat kapott Tábi István nyugdíjas mérnök. Közszolgálati Életműdíjat vehetett át Pataki Anna, a Lehel Vezér Gimnázium tanára; Piroskáné dr. Kertész Ilona Jászberény Város Polgármesteri Hivatal titkársági osztályvezetője; Pócz Zoltánné a polgármesteri hivatal szociális irodájának nyugalmazott főmunkatársa; Szabó Jánosné a Városi Könyvtár és Információs Központ igazgatója; Varga Jánosné a Szent Erzsébet Kórház asszisztense. Közszolgálati Nívódíjban részesült Antal Istvánné a Naplemente Idősek Otthona gazdasági ügyintézője; Bárcziné Kulcsár Júlia, a Belvárosi Általános Iskola Eltérő Tantervű Tagozatának vezetője; Petrányi Jánosné, a polgármesteri hivatal közigazgatási főelőadója, Szabó László a Liska József Erősáramú Szakközépiskola Gimnázium és Kollégium igazgatóhelyettese.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!