Közélet

2008.06.12. 08:07

Nekem a Tisza-tó a Riviéra!

Hagyományőrző az abádszalóki önkormányzat, illetve a Tisza-tó Strand vezetése atekintetben, hogy mint minden évben, idén is újdonságokkal szolgál.

SZOLJON

Kovrig Zoltán, a Tisza-tó Strand vezetője a napokban arról számolt be, hogy a közelmúltban két alkalommal is vízminőség-vizsgálatot tartottak a szabadvízű strandon az illetékes hatóságok, és mindkétszer kiváló minősítést kapott a Tisza-tó. Június 21-én az is eldől, hogy a tó megkapja-e a Kék Hullám Nemzetközi Starnd védjegyet, amely által újabb pályázati ablakok nyílhatnak meg a térség fejlesztésére.

— A felkészülési időszakban sok munkát végeztünk el. Tiszai homokkal töltöttük fel a part egy részét, hogy a vendégeknek kényelmesebb vízbejutást biztosítsunk. A zöld területet folyamatosan nyírjuk, a szúnyog- és a kullancsirtás pedig már megtörtént. A beléptetőrendszer tavaly jól vizsgázott, idén viszont korszerű térfigyelő-rendszerrel egészítjük ki a kapu biztonságát. Az egyéb biztonsági szolgálatot Doszpot Péter cége biztosítja. A régi, jól bevált szolgáltatásainkat nem csupán meghagytuk, hanem a lehetőségekhez mérten felfrissítettük, de újabbakkal is szolgálhatunk. A vízoldali részen tíz vízisportszer-kölcsönző nyújt szórakozási választékot, egyre látogatottabbak a jetski- és a vízisí-pályák. A belépők árain nem változtattunk: felnőtteknek 450, diákoknak, nyugdíjasoknak 350 forint a napijegy, míg a kedvezményes tarifa 250 forintba kerül. A gyermekekkel érkező családoknak is engedményeket adunk egy napra vagy egy hétre is akár — hangsúlyozta Kovrig Zoltán.

A strandvezető elmondta, hogy a szabadtéri színpadon minden nap érdekes program szórakoztatja a nagyérdeműt. Az Abádszalóki Nyár ez évi rendezvénysorozata ezúttal is sokoldalú, minden korosztály és stílusirányzat igényét kielégíti. Harminckét vállalkozó sorakozott fel a parton különféle szolgáltatásaikkal. Az illemhelyiségek, vizesblokkok tisztántartása, karbantartása folyamatos. Mintegy ezer virágpalántát helyeztek ki, kialakítottak egy új sétáló utat, hogy a járművel érkezők ne zavarják a gyalogos forgalmat. Komfortos szállók (például a Diana), vagy az ifjúsági szállások, kempingek kultúráltak, igényesek, ráadásul üdülési csekket is elfogadó helynek számítanak.

— Remélhetően, mint minden évben, 2008. nyarán is megelégedetten veszik birtokukba a Tisza-tó abádszalóki fürdőhelyét az idelátogató vendégek, s messze viszik jó hírünket — tette hozzá a strandvezető.

Tájékozódjon a város honlapján
Abádszalók település honlapján (www.abadszalok.hu) elérhető az Abádszalóki Nyár 2008 rendezvénysorozat programtervezete. A programok gazdagítása az önkormányzat anyagi lehetőségeinek függvényében történik. Az eseményekről szóló információkat folyamatosan frissítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!