Közélet

2008.09.18. 10:48

Már most várják az új találkozást

Szeptember első szombatján tartották a negyedik Jász-Ladány-Körös nevű települések nyugdíjas csoportjainak találkozóját Jászladányon. Első hasonló eseményre Körösladányon kerülhetett sor még 2004-ben, ahol Körös és Ladány településekről érkeztek a résztvevők. Idén első alkalommal, a jász települések is csatlakoztak a programhoz. A nagy meleg ellenére sokan eljöttek, a legtöbben Püspökladányról érkeztek.

Kurunczi Viktória

Az ünnepség a helyi templomban kezdődött, ahol a reggeli mise után megszentelték a nyugdíjasok zászlaját. A szabadban folytatódtak a programok, ahol először Dankó István, Jászladány polgármestere köszöntötte az egybegyülteket.

Felvezetésként nem egy hanem mindjárt három himnusz csendült fel: a magyar-, és a jász himnuszt követően a nyugdíjas himnuszt a klubok tagjai közösen énekelték el. A rendezvényre ellátogatott Kiss János, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat alelnöke és Dr. Dobos László, a Jászok Egyesületének ügyvivője. Szűcs Péterné, az Élet az éveknek Országos Szövetség Szolnok megyei elnöke szerint fontosak ezek a rendezvények, amelyeken a klubtagok találkozhatnak egymással és kellemes műsorokkal szórakoztatják társaikat. Az ünnepi felszólalások sorát a jászladányi nyugdíjas klub vezetője, Bágyi Mihályné zárta, aki megköszönte a helyi önkormányzat és művelődési ház segítségét a szervezésben.

A rendezvény szerves része, amikor a klubok vezetői egyesével felkötik a csoportok szalagjait a felszentelt zászlóra, de a zászlószalagozást sokan kisebb ajándékokkal is kiegészítették. A mezőladányi klub vezetője verset is írt erre az alkalomra. Minden csoport készült zenés előadással, volt aki cigánytáncot adott elő, több asszonykórus is fellépett. Vastapsot kapott a ladánybenei csapat, akiknek az egyik tagja Lagzi Lajcsinak öltözött. A közönség soraiból sokan dalra fakadtak, de akadtak olyanok is, akik táncra perdültek a műsor közben. A fellépőknek emléklapokkal és emléktárgyakkal köszönték meg a színvonalas produkciókat. A rendezvényt közös énekkel zárták, majd együtt elfogyasztották a finom ebédet. A következő találkozót Tiszaladányban tartják.

 

Címkék#Kiss János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!