Közélet

2008.10.07. 07:44

Helyreállt a közlekedés a Budapest-Cegléd vonalon

Újra menetrend szerint járnak a vonatok a Budapest-Cegléd vasútvonalon, ahol hétfőn tragikus baleset miatt leállt a vasúti közlekedés. A pályát hétfő éjjel adták vissza a forgalomnak, és a keddi üzemkezdésre állt helyre a megszokott menetrend.

Origo

Kedd hajnali üzemkezdettől újra a menetrendnek megfelelően közlekednek a vonatok a Budapest-Cegléd vasútvonalon, ahol előző nap tragikus baleset történt - közölte Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.

A szakemberek még hétfőn este 10 órára befejezték a műszaki mentést és eltávolították a roncsokat a vasúti szerencsétlenség helyszínéről. A vonalon kedden legfeljebb néhány perces késésekre kell számítani, mert a baleset helyszínén, Monorierdőnél 200 méter hosszan még óránkénti 40 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben.

Monorierdőnél hétfő délelőtt egy személyvonat hátulról beleütközött egy InterCity szerelvénybe. A balesetben négyen életüket vesztették, és a vasúti közlekedés egész napra lebénult a vonalon.

A súlyos baleset miatt, amely vélhetően a vasúti biztosító berendezés hibájából történt, hétfőn lemondott Szabó Pál közlekedési miniszter, valamint Kamarás Miklós, a MÁV igazgatóságának elnöke. Az eset után a MÁV vezérigazgatója is le akart mondani, de az ő távozását a miniszterelnök nem hagyta jóvá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!