Közélet

2008.12.18. 11:09

A közgyűlésről jelentjük: elfogadták a parkolási díjak emelését

A képviselők elfogadták azt az előterjesztést is, miszerint jövő évtől összességében 5,61 százalékkal emelkednek a parkolási díjak.

MG

Az üzemeltetők javaslatára a Római Katolikus Temetőben a kegyeleti közszolgáltatási díjak — a temetési hely, az újramegváltás és a ravatalozóban lévő létesítményk bérleti díjai — 2009. január elsejétől az infláció mértékét meg nem haladóan 6,3 százalékkal emelkedik — miután ezt öt tartózkodás mellett elfogadta a szolnoki közgyűlés.

A képviselők elfogadták azt az előterjesztést is, miszerint jövő évtől összességében 5,61 százalékkal emelkednek a parkolási díjak. Az óradíj januártól minden zónában egyaránt 10 forinttal megnő. A lakossági bérlet változatlan marad, azonban az egyéb bérleti díjak 5,7 százalékkal emelkednek. A szavazást megelőzően a szocalista Szegedi Károly és a független Tóth Ferenc aggályuknak adtak hangot a szolgáltatás tarifájának szerintük indokolatlan megemelése miatt.

Újabb díjemelésről, következő napirendi pontban a közüzemi víz- és csatornaszolgáltatási díjak emeléséről tárgyaltak a képviselők. A szolgáltató VCSM Zrt. javaslatára a víz- és a csatornadíjak egyaránt 7,5 százalékkal, míg az alapdíj 15 százalékkal nő, a rendelkeésre álló díj pedig 200-ról 230 forintra emelkedik 2009. január elsejétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!