Közélet

2009.02.26. 16:13

A szolnoki közgyűlésről jelentjük - lebontják a Damjanich uszodát

A Damjanich uszoda területét a város a Szolnoki Sportcentrum Kft-nek bérbe adja, és a telken lévő építményeket lebontja — határozott erről is a szolnoki közgyűlés.

SZOLJON

Szegedi Károly (MSZP) képviselő, illetve a civilként szót kérő Pintér László a volt fürdő "visszarendezés nélküli eltakarítását" vélte felfedezni az előterjesztésben. A szocialista városatya ezért a javaslatot nem támogatta, sőt, név szerinti szavazást kért.

Szalay Ferenc polgármester és Hegmanné Nemes Sára alpolgármester asszony hangsúlyozták, évek óta csúfítja a városképet a működés alól kivont fürdő. A korábban lehetséges befektetőként pályázatot nyert Nívó Generál Kft. nem tudta elképzelését megvalósítani a jelenlegi gazdasági körülmények miatt (hitelfelvételi nehézségek, beektetés-megtérülés, stb.)

A város vezetői elmondták, amennyiben a közgyűlés azt megszavazza, úgy a Sportcentrum Kft-nek bérbe adott egykori Damjanich uszodát az önkormányzat lebontatja, a Kft. pedig egy új közösségi teret, egy zöldövezeti parkot hoz létre a területen, amelyet átmenetileg a gondozása alá is vesz. Hangsúlyozták, hogy a romhalmazzá vált "fürdőmementó" helyén megvalósuló parkot a későbbiekben értékesíteni kívánja a város, és a majdani pályázati kiírásban továbbra is elsődlegességet élvez a telken megvalósuló beruházás fontos elemeként egy lakossági célokat is kiszolgáló fürdőlétesítmény megépítése.

A előterjesztést végül 14 igen és 5 nem szavazattal, egy tartózkodás mellett a közgyűlés elfogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!