Közélet

2012.10.30. 07:33

Aláírták a megállapodást a járás kialakításáról

A napokban írták alá az érintett felek – dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Pintér Erika polgármester – a Tiszafüred járás kialakításáról szóló megállapodást.

Szoljon.hu

A Parlament döntése alapján a tiszafüredi kistérség két meghatározó városa Tiszafüred és Kunhegyes is járási székhely rangot kap 2013. január 1-étől.

Tiszafüred a megye legkisebb járása lesz, amelyhez 7 település; Tiszafüred, Nagyiván, Tiszaderzs, Tiszaigar, Tiszaörs, Tiszaszentimre és Tiszaszőlős tartozik.
A járásban a lakosság száma 19.803. A megállapodás szerint a települések 24 álláshelyet adnak át a járási hivatal részére, amelyből 14-et Tiszafüred város. Járási kirendeltség nem lesz. Két településen Tiszaszentimrén és Tiszaszőlősön állandó ügysegéd, a többi településen pedig ideiglenes ügysegéd dogozik majd.

Ez azt jelenti, hogy a hét meghatározott napján, meghatározott időben intézhetik ügyeiket az állampolgárok. A jegyzőktől nagyszámban átvett feladatokkal a járási hivatalok átveszik azokat a közszolgálati tisztviselőket, akik jelenleg ezeket az államigazgatási feladatokat eddig a polgármesteri hivatalokban végezték, garantálva számukra az eddigi bérüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!