Közélet

2013.01.18. 16:03

Még januárban lezárulhat a fegyelmi eljárás

Hamarosan befejeződhet Tiszafüreden a Pintér Erika polgármester ellen indított fegyelmi eljárás.

Szoljon.hu

Mint ismeretes, ezt az önkormányzat képviselő-testülete még decemberben indította el, miután úgy vélték, a város vezetője folyamatosan megszegte az adósságrendezési törvény előírásait. A testület úgy döntött, hogy az eljárás lefolytatásának idejére felfüggeszti Pintér Erikát.

Amint Ujvári Imrétől, a fegyelmi bizottság elnökétől megtuduk, megtörtént Pintér Erika meghallgatása, és az előírások szerint január 14-ével lezárult az eljárás érdemi része. Ezt követően nyolc napon belül kell elkészülnie az erről szóló jelentésnek, majd újabb 15 napon belül soron kívüli testületi ülésen döntenek annak elfogadásáról.

Bár a határidőket számolva akár február közepéig elhúzódhatna a fegyelmi vizsgálat, arra törekednek, hogy legkésőbb január végéig pontot tegyenek az ügy végére.
Eközben a héten tartott testületi ülésen több képviselő kezdeményezte, hogy a testület döntsön saját feloszlásáról, mivel véleményük szerint hiába kerül vissza a polgármester a posztjára, a testület nem tud vele együttműködni. Az indítványt azonban a képviselők többsége nem támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!