Közélet

2013.08.24. 10:01

Még mindig zárva a szabadstrand

Bár lassan vége a nyárnak, minden reménye ellenére sem kapta meg Kunszentmárton önkormányzata az engedélyt a szabadstrand üzemeltetésére.

J.ZS.

Júniusi információnk szerint csak a megfelelő vízminőségre várt a város a nyitáshoz, ami az alacsony vízállás miatt késett heteket. Dr. Czuczi Mihály polgármestertől megtudtuk, más is hiányzott a hivatalos nyitáshoz. – Még mindig nem megfelelő a művelési ág megnevezése a tulajdoni lapon. Papíron a fürdőhely területe erdő, emiatt nem nyithatott meg a már három éve bezárt szabadstrandunk.

Jelenleg a Vagyonkezelő Zrt-vel egyeztet a város, keressük a megoldást, nem túl sok sikerrel. Már több osztály szakemberei is birkóznak az üggyel. Mindezek ellenére az augusztus huszadiki programok egy részét ezen a helyszínen tartottuk – fűzte hozzá a településvezető.
A kunszentmártoni önkormányzat évek óta küzd a népszerű szabadstrandjának engedélyeztetésével.

A fürdőhely nyitását több dolog is késleltette korábban, a terület ugyanis fokozottan védett és állami tulajdonú, melynek egyik gazdája a Körös-Maros Nemzeti Park. A folyó jobb és bal partját két vízügyi igazgatóság, a szegedi és a szolnoki kezeli, de a mederfenék már a gyulaiakhoz tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!