Közélet

2014.02.14. 18:02

Kórházban jótékonykodtak a szolnoki vízilabdázók

Úgy tűnik, „jótékonysági lavinát” indított el Kállai Gábor. A szolnoki fiatalemberről már többször is olvashattak oldalunkon.

Varga Csaba

Ő az a férfi, aki tavaly gyermekjátékokat kezdett gyűjteni a megyében a Hetényi Géza Kórház gyermekosztályának. Ezt munkáltatója nem nézte jó szemmel és elbocsátotta. Gábor ennek ellenére sem hagyta abba segítő akció-sorozatát, melyhez mára már több százan csatlakoztak, köztük színészek, énekesek, közéleti emberek, sportolók és csapataik. Ma az összegyűjtött csecsemőruhák és a további ajándékok átadására a Szolnoki Dózsa-Közgép két vízilabdázója és edzője is ellátogatott a szolnoki Hetényi Géza kórházba.


Nevezetesen az olimpiai- és világbajnok Hosnyánszky Norbert és a szerb világ- és Európa-bajnok Zsivko Gocics, valamint a csapat edzője, Cseh Sándor nem kevesebb mint tizenhat ajándékkosárral és egy dedikált pólóval érkezett meg a kórházba ma délután. Az ajándékokat a klub játékosai és szakmai vezetői vásárolták meg. A pólót, melyet a tavalyi barcelonai világbajnokságon aranyérmes magyar válogatott játékosai írták alá, a májusi árverésre ajánlottak fel. Ennek bevétele szintén a beteg gyermekek javát szolgálja majd.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Kállai Gábor a vízilabdások által dedikált pólóval.
Fotó: Mészáros János
[/caption]
– Szívesen veszünk részt, minden ilyen hasonló rendezvényen – mondta az olimpiai és világbajnok csapattag, Hosnyánszky Norbert. – Nekem is van gyermekem,  tudom mit jelent, ha betegek a kicsik. Tudjuk, hogy kórházakban jó kezekben vannak a kis betegek, mi most a magunk módján próbáljuk segíteni a gyógyulásukat. Még több ilyen hasonló karitatív megmozdulásra lenne szükség szerte a világban. Örültünk, hogy segíthettünk.
Hosnyánszky Norbert klubtársa, a szolnoki csapat és a szerb válogatott kapitánya Zsivko Gocics számára sem ismeretlen az ilyesféle jótékonykodás.

És hogy mit nyilatkozott? Elolvashatja az Új Néplap szombati számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!