Közélet

2014.12.27. 14:33

Nem mindegy, hogy hol vállalunk munkát

Nem okozott meglepetést egy felmérés eredménye: kevesebbet keresnek diplomásaink itt, mint a tőlünk nyugatabbra fekvő megyékben.

SZOLJON


A Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) keretein belül tavaly harminckét magyarországi felsőoktatási intézmény gyűjtött adatokat a végzettekről, hallgatókról. A válaszadók teljes létszáma elérte a 24 000 főt, így meglehetősen hiteles képet kaphatunk a közelmúltban felsőfokú végzettséget szerzőkről és életkörülményeikről.

Az adatokból kiderült, a frissdiplomások bruttó havi összjövedelme átlagosan 214 ezer forint. A jövedelmek szórása viszonylag nagynak (131 ezer forint) mondható, ami jelzi, hogy igen nagy kereseti eltérések mutatkoznak a megszerezhető jövedelmek tekintetében. Az állandó lakóhely megyéje szerint vizsgálva az eredményeket, nem okoz meglepetést számunkra, hogy az Alföld frissdiplomásainak bérkilátásai a legkedvezőtlenebbek. Különösen hátrányos a Békés és Szabolcs-Szatmár- Bereg megye munkavállalóinak helyzete, ahol a 200 ezer forintot sem érik el az átlagos frissdiplomás-bérek.

A legelőnyösebb bérezést a Komárom-Esztergomban, Vas megyében vagy a fővárosban állandó lakcímmel bírók esetében láthatunk. Bár az eredményeknél azt is tekintetbe kell venni, hogy az állandó lakóhely megyéje korántsem biztos, hogy megegyezik a tényleges lakóhellyel – vagy a munkavállalás megyéjével. – Budapesti székhelyű cégnél dolgozom egy éve, a gyakorlatban a debreceni irodában tevékenykedem – árulta el a három éve marketing szakon diplomázott, jászberényi lakhelyű Judit.

– Majdnem bruttó kétszázezer forintot keresek a cég egyik menedzsereként, igaz, sokszor hazahozom a munkát hétvégére is. Kicsit fárasztó a folytonos utazgatás, de nem bánom: itt van lehetőség a szakmai fejlődésre, előrelépésre. Korábban szülővárosomban próbáltam elhelyezkedni, de szellemi munkakörben csak adminisztrátori munkát találtam, ahol mindössze a garantált bérminimumot voltak hajlandók fizetni. Azt is furcsálltam, hogy ugyanezen cég az ugyanilyen munkát végző Fejér megyei irodistáinak harminc– negyven ezer forinttal többet adott.

– Sajnos, a helyzet az, hogy tényleg van eltérés a nyugati és keleti országrészek diplomás bérei között – nyilatkozta dr. Lits József, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöke. – Nem azért, mintha különbség lenne a különböző országrészek felsőoktatási képzésének színvonalában, az ok inkább a fiatalok indíttatásánál keresendő. Eleve nagyobb anyagi háttérrel tudnak indulni a nyugati országrészek pályakezdői, és ott jelentősen több is az olyan nagyvállalat, amely jó pénzért foglalkoztatni tudja a főiskoláról, egyetemről kikerülőket.

Ezeken a munkahelyeken pedig olyan környezetbe kerülnek, ahol folyamatosak a továbbképzések, ahol versenyhelyzet van, teljesíteni kell. Ugyanakkor az olyan térségekben, ahol a vállalkozások nagy része éppen hogy csak működik, nem mindig van lehetőség a szakmai újdonságokat követni, és nincs is, ami motiválja az embereket a fejlődésre. A diplomásbérek ágazattól, szektortól is függenek, és egyes területeken nagy eltérések is megfigyelhetők. Az is gond, hogy egyes szakterületeken túlképzés van, olyanokon is, ahol nincs fizetőképes kereslet.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Állásinterjún. Fotó: Thinkstock/Europress
[/caption]

Közgazdászból például nincs szükség ennyire, viszont könyvelőből, számviteli munkatársból több kellene. Ehhez a munkához azonban nem fűlik annyira a fiatalok foga, itt nem nyolc órában kell dolgozni, és nem is egy elismert szakterület. Pedig aligha van az övékénél fontosabb pozíció egy vállalkozásban, hiszen nekik van teljes rálátásuk a cég pénzügyeire.

A férfiak több fizetést vihetnek haza?

A DPR eredményei azt is alátámasztották, hogy a férfiak többet keresnek a nőknél. Míg a diplomás férfiak átlagosan nettó 199,87 ezer forintot keresnek havonta, a nők mindössze 149,84 ezer forintot. Női-férfi bérek között dr. Lits József szerint megyei szinten nem tapasztalhatók ilyen nagy eltérések. – Aki jól teljesít, elkötelezett munkavállaló, azt meg is szokták fizetni – vélekedik. – Inkább az anyaság miatt lehet, hogy egy nő nem tud úgy előrelépni a ranglétrán, hiszen a gyereknevelés miatt a gyakorlatban bizonyos idő kiesik. Én egyébként nagyon meg vagyok elégedve a női munkavállalókkal, sokkal hűségesebbek és kitartóbbak.

Ezek is érdekelhetik