Közélet

2015.03.27. 15:27

Hűtlen kezelés miatt tett feljelentést a korábbi polgármester

Dr. Gedei József, Jászberény korábbi polgármestere, ma az önkormányzat képviselője, nyílt levélben hívta fel Pócs János országgyűlési képviselő figyelmét arra, hogy a Fidesz képviselőinek szavazatával szüntették meg 2008-ban azt a szolgáltatói szerződést, aminek következtében a szolgáltató pert indított az önkormányzattal szemben.

B. Cs.

Ezt a pert végül a város elvesztette és – ahogy arról többször is olvashattak lapunkban – 750 millió forint fizetésére kötelezték Jászberényt jogerős bírói döntéssel. Gedei József rámutatott nyílt levelében, hogy annak idején a döntést nem szavazta meg, sőt vétót emelt a többségi határozattal szemben, de az önkormányzati többség, szintén fideszes szavazatokkal „lesöpörte” ellenérveit és megerősítették a korábbi döntésüket.


Dr. Gedei József a nyílt levelet azt követően fogalmazta meg, hogy az Országgyűlés jegyzőkönyvének tanúsága szerint Pócs János a valóságnak nem megfelelően tájékoztatta L. Simon Lászlót, a Miniszterelnökség államtitkárát a berényi ügyről – derül ki a Gedei József által közzétettekből. Dr. Gedei József nyílt levelében bejelentette, hogy büntető feljelentést tett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. Feljelentése pedig nemcsak a 750 milliós pervesztés okainak tisztázását célozza, hanem szerinte fel kell deríteni azt is, hogy – a levél megfogalmazása szerint – a honatya párttársai által vezetett kórházi cégeknek miért utalt Jászberény 2008 - 2011 között további egy milliárd 144 millió forint közpénzt.


Pócs János a nyílt levélre válaszolva, lapunk érdeklődésére elmondta, hogy kifejezetten negatív, káros dolognak tartja, hogy egy folyamatban lévő ügyből országos pártpolitikát csinál egy olyan tapasztalt képviselő, mint Dr. Gedei József. – Azon dolgozunk a várossal együttműködve – tette hozzá Pócs János –, hogy ne kelljen-, vagy csak jóval kevesebbet kelljen fizetnie Jászberénynek, mint az a jelenleg érvényben lévő határozatban szerepel. Ilyen körülmények között ártalmas dolog politikai ügyet csinálni egy korábbi döntésből. Az tény – fogalmazott Pócs János –, hogy a jelenlegi, 2010-ben Jászberény élére került városvezetésnek semmi köze a kialakult helyzethez, viszont a jelenleg zajló tárgyalási folyamatot negatívan befolyásolja, ha országos politikai ügy kerekedik a bíróság döntése, és az azt követő tárgyalássorozat idején.

– Az Ön politikai tapasztalatát tiszteletben tartva úgy gondolom, hogy az Ön magyarázkodásai és pártpolitikai vádaskodásai okán méltatlan egy várost a folyamatban lévő ügyet illetően kínos helyzetbe, a tárgyalások eredményességét tekintve pedig hátrányba sodorni – fogalmazott Pócs János képviselő a korábbi polgármesternek válaszolva.
Mindezen túl Pócs János felkérte a KEHI, illetve az ÁSZ illetékeseit a vizsgálat lefolytatására, illetve a berényi városvezetőket, hogy tegyék meg feljelentésüket az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!