Közélet

2017.04.02. 08:30

Adománygyűjtéssel sikerült javítani a kisfiú állapotán

Immár egy légsterilizáló készülék is segíti az újszászi kisfiú, Kurcz Ádám gyógyulását.

Kovács Berta


Mint azt korábban megírtuk, a nagybeteg gyermek a múlt év végén májtranszplantáción esett át, mellyel sikerült megmenteni az életét. A kisfiú otthonában lábadozik, visszanyerte étvágyát, súlya is szépen gyarapodott (annak idején tizenöt kilóra fogyott!), és mint személyesen is meggyőződtünk róla, ismét jókedvű, életvidám kisfiú lett belőle.

A gyógyszerek, speciális étrend, eszközök, valamint a szülők utazgatása a budapesti kórház és Újszász között, komoly anyagi terheket róttak a családra, melyet a helyi Gyere Segíts Alapítvány igyekezett enyhíteni adománygyűjtési akciójával. Ádám nemrég egy légsterilizáló berendezést is kapott, melyet az alapítvány dr. Szóró Magdolna háziorvos, önkormányzati képviselői felajánlásából – és szakmai iránymutatása mellett – vásárolt az alapítvány.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Adám és anyukája boldogan mutatja a már beüzemelt légsterilizálót | Fotó: Mészáros János
[/caption]

A készüléket közösen adták át, és természetesen már fel is szerelték a kisfiú szobájában, melynek levegőjét éjszakánként mentesíti a kórokozóktól, allergiát kiváltó anyagoktól.
– Nagyon sokan támogatták a családot, kisebb-nagyobb felajánlásokból közel kétszázezer forint folyt be – árulta el Dobozi Róbert, az alapítvány elnöke.
Ádám ránézésre ma már egyáltalán nem tűnik betegnek, bár ehhez egyelőre még számos gyógyszer is hozzájárul: szed kétféle kilökődésgátlót, szteroidokat, melyek mellékhatását vérnyomáscsökkentővel kell ellensúlyozni, kalciumot, magnéziumot, és persze az inzulin sem maradhat el. De minden jel arra utal, hogy szeptemberben megkezdheti az iskolát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!