Közélet

2017.05.17. 19:00

Fórumot tartottak a Tisza védelméről

A Tiszáról és annak védelméről, illetve a „Tiszai Alföld” fejlesztési lehetőségeiről tartottak a minap fórumot Tiszakürtön. A találkozón elhangzott, a Tisza vízgyűjtő területén öt ország osztozik, a folyók mellett élők érdekérvényesítő képessége azonban igen gyenge: a közös gondolkodásra irányuló kezdeményezések süket fülekre találnak.

J. Zs.

Szükséges lenne egységesen fellépni, hiszen a környéket egyszerre sújtja a vízbőség, a vizes élőhelyek csökkenése, az ökológiai katasztrófák és a rekordárvizek.

A Kárpátok-Tisza Nemzetközi Fejlesztési Egyesület tagsága 2000 óta foglalkozik a Tisza megoldatlan kérdéseivel és az öt országra kiterjedő Kárpátok-Tisza régió fejlesztésének lehetőségeivel. A kormány elfogadta hazánk első, 2017–2026-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Tájstratégiáját: megalkotása és végrehajtása során kiemelt szándék és cél, hogy a táj védelme, tervezése társadalmilag elfogadott közügy legyen. J. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!