POROSZLÓ

2017.07.18. 13:50

Alig lehet szabad szállást találni a Tisza-tónál

Ugyan még csak a szezon közepén járunk, már határozott növekedést látnak a vendégforgalomban a ­Tisza-tó körül, ezt minden település­ kivétel nélkül megerősíti.­ Poroszlón­ például már alig akad szabad szálláshely.

UL

– Úgy tűnik, az előfoglalások során tapasztalt növekedés végig kitart a főszezonban is. ­Növekedést látunk az idegenforgalomban, az ökocentrum számai is előrébb tartanak, mint tavaly ilyenkor – reagált megkeresésünkre Bornemisza János polgármester.

Már kora tavasszal megjelentek a vendégek Poroszlón, azóta pedig folyamatosan nő a látogatószám. Augusztusban – az önkormányzat információi­ szerint – közel teljes telt ház lesz a poroszlói szállásokon.

– Több ezer főt megmozgató rendezvényeket szervezünk nyáron. Szinte minden hétvégére jut valami, legyen az ­palacsintanap, koncert vagy családi nap – fűzte hozzá a ­településvezető.

A turisztikai szezonban sem tétlenkednek, most az alvégesi temető kerítését festik,­ majd felújítják a ravatalozó épületét is. Nagy átalakítás nem lesz, de részben átépítik a mostani konstrukciót.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!