Szolnok

2017.07.28. 14:30

Családi klubot szerveznek a Vegyiművek-lakótelepen élőknek

Családi klub indulhat szeptembertől a Vegyiművek-lakótelep művelődési házában. Az itt élők három hónapja kezdtek aláírásgyűjtésbe, és mintegy két hét alatt már közel százan támogatták a kezdeményezést.

Molnár-Révész Erika

– Augusztus 26-án egy bográcsolással egybekötött családi napot tartunk, ahová meghívjuk a lakótelepen élőket, és megbeszéljük a családi klub újraindításhoz szükséges gyakorlati teendőket.

– Ugyanis volt nekünk ott ilyen programunk három évvel ezelőtt, de másfél év után érdeklődés hiányában megszűnt – mondta a lakók ismételt igényét felkaroló Újvárosi Fejlesztési Iroda által indított Újvárosi Humán Fejlesztési Program programmediátora.

Dr. Hecker Róbert elmondta, a program lebonyolítója, a városrész felzárkóztatását vállaló Kornéliusz Háza Missziós Egyesület már működtet hasonló klubokat, melynek feladata a szabadidős tevékenységen túl különböző személyiségfejlesztő programok indítása is.

– Különféle témákat beszélünk meg közösen, amelyek azt a célt szolgálják, hogy azokat a személyiségjegyeket fejlesszük, ami ahhoz szükséges, hogy az ember nagyobb békességben és szeretetben éljen, például a különböző generációk közötti családon belüli konfliktusok kezelését jobban meg tudják oldani – tette hozzá az egyesület elnöke.

Bár az épület nincs túl jó állapotban, de képes a családi klub befogadására, a művelődési házat jelenleg bérlő egyházi közösség pedig áment mondott, így a tervek szerint ősztől indulhat a program.

M. R. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!