TISZABŐ

2017.07.07. 23:33

Hatalmas veszteség érte Tiszabőt

Gyászol az ország legszegényebb települése, nemrég elhunyt Marsi Lászlóné, vagy ahogy itt hívták Marika, aki nagy tiszteletnek örvendett a helyiek körében.

M. R. E.

Marsi Lászlóné Marika sokakat segített

Fotó: Beküldött

– Tiszabő elveszett egy nagyon jó embert – meséli szomorúan Bozsó Istvánné – az egész falu ismerte. Itt nőtt fel, továbbtanult, és erre ösztönözte a tiszabői roma gyerekeket is. Családokhoz is járt ki, ahol tudott, segített a bajbajutottakon. Nekem például hivatalos papírokat segített kitölteni, de ugyanúgy bármelyikünk mehetett hozzá bármivel – emlékszik vissza a tiszabői asszony.

– Marika a helyi önkormányzatnál dolgozott, családvédelmi területen. Nagyon szerette a gyermekeket, tudott bánni az emberekkel – mondja Ladányi Istvánné, a

Marsi Lászlóné Marika sokakat segített
Fotó: Beküldött

mozgássérülteket segítő Kapocs Alapítvány vezetője.

– Érettségi után is tanult, hogy megfelelően el tudja ­látni feladatait. A munkaidő lejárta után is bárki megkereshette, akár otthonában is. Munkája során több mozgásfogyatékos emberrel is találkozott, a lakásátalakítási támogatások kapcsán ismertem meg. Sokat kaptam, tanultam tőle, a feltétel, előítélet nélkül szeretetet, őszinte „elévülhetetlen” barátságot, tiszteletet az elesettek a segítségre szorulók iránt. Soha nem dicsekedett elért eredményeiről, nem panaszkodott, tette a dolgát –tette hozzá az elnök.

Marsi Lászlóné hatvanöt éves korában hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!