SZOLNOK

2017.08.30. 10:30

Idén már 942 szeletes tortával ünnepeljük Szolnok Napját

Nagyszabású ünnepséget rendeznek idén is a Szolnok Napja rendezvényen. A programokró a minap tartottak sajtótájékoztatót, ahol Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális központ igazgatója kiemelte, hogy Szolnok születésnapja alkalmából idén már kilencszáznegyvenkét szeletes tortát szelnek fel.

Szalay Ferenc polgármester arról beszélt, hogy mennyire meghatározó a város életében a vasút, majd többek között két fontos elemre is felhívta a figyelmet.

Augusztus 31-én ugyanis átadják a város legrangosabb elismeréseit, az Ezüst Pelikán-díjat és a Szolnok Díszpolgára címet, valamint szeptember 2-án este nyolc órakor mutatják be az idei év különlegességét, az „Én vagyok Szolnok” című musicalt.

Legkiemelkedőbb eleme a rendezvénysorozatnak, hogy szeptember 2-án Budapestről gőzvontatású nosztalgia-különvonattal megérkezik a Szent Korona másolata.

Kondor Balázs, MÁV csomóponti főnökségvezető elmondta, hogy százhetvenedik évfordulója alkalmából a vasútállomáson is nagyszabású ünnepségsorozattal készülnek, és átadják a Kultúr várótermet is. Elárulta, hogy a Szent Korona másolatát egy tíkfa kocsiban szállítják Szolnokra, amit 1910-ben gyártottak.

Kovács Ákos, a RepTár ügyvezető igazgatója mindehhez hozzátette, hogy a repülőmúzeumnak helyet adó Indóház, Szolnok első vasútállomása is a százhetvenedik születésnapját ünnepli az idén.

Ide érkezik majd meg nosztalgiavonattal a Szent Korona másolata, melyet hintós díszmenetben szállítanak át a belvárosi Szentháromság-templomba.

Molnár János őrnagy, a Légierő Szolnok Zenekar karmestere arról beszélt, hogy a XXII. Szolnoki Regionális Katonazenekari Fesztiválon az újdonságok mellett a katonaindulók sem maradhatnak el, és a Kodály-év alkalmából Kodály Zoltán művei is felcsendülnek majd a résztvevő öt zenekar előadásában.

Czakó Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!