MEZŐTÚR

2017.08.23. 14:00

Leragasztott dobozban dobták ki a cicákat, de egy család megmentette őket

Hat, rendkívül rossz állapotban lévő kiscica és végletekig lesoványodott mamájuk nyávogott kétségbeesetten egy leragasztott dobozban néhány héttel ezelőtt. Kilátástalan helyzetükből egy lelkiismeretes családnak köszönhetően szabadulhattak ki.

Szilvia kislánya folyamatosan gondozta a cicákat

Fotó: Mészáros János

– A Peres-parton autóztunk, amikor megtaláltuk ezt a cicacsaládot – mesélte el Bácsi Szilvia, aki férjével és kislányával gondoskodott a kismacskákról.

– Felháborítónak tartom, hogy valaki így szabaduljon meg a korábbi házi kedvencétől! Egy nagy dobozban, vastag ragasztószalaggal lezárva kidobták őket, minden bizonnyal néhány nappal azelőtt, hogy mi arra jártunk.

– Szerencsére sikerült a cicamamának valahogy kiszakítani, kirágni a dobozt, így életben maradtak. Amikor megtaláltuk őket, a picik szabadon, a víztől nem messze, bokros részen szaladgáltak szinte vakon, mert nagyon begyulladt a szemük.

„Ahogy meghallották a hangunkat, azonnal indultak felénk az anyjukkal együtt, nagyon éhesek voltak.”

Szilviától megtudtuk, saját lakásukban sajnos nem tudták elhelyezni a macskacsaládot, hiszen már több állatuk is van, így a Kóborka Állatvédő Egyesület segítségét kérték.

Szilvia kislánya folyamatosan gondozta a cicákat

Bár a civil szervezet elsősorban kutyákkal foglalkozik, átmenetileg biztosítottak számukra egy elkülönített helyet, a család pedig naponta többször járt etetni és kezelni a cicákat.

Időközben pedig mindegyiküknek új gazdit is találtak.

Sz. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!