TÚRKEVE

2017.08.29. 12:45

Több mint négyszáz új munkahelyet teremt Túrkevén a visszapillantótükör-gyár

Magyarországi tevékenységének bővítéseként az indiai SMR autóipari vállalat Túrkevén visszapillantó tükröt gyártó üzemet és lökhárítókat előállító gyárat épít, a 415 új munkahelyet létrehozó 8 milliárd forint értékű két beruházáshoz a magyar kormány 2,2 milliárd forint támogatást ad – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

A miniszter kiemelte, az SMR-csoport a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, 33 országban van jelen, több mint 100 ezer munkavállalót foglalkoztat, írta az MTI.

– Az SMR az Ábrahám és Társa Kft. akvizíciója kapcsán választotta Túrkevét, s a város mindent megtett annak érdekében, hogy megfelelő körülményeket tudjunk biztosítani egy ilyen beruházáshoz – emelte ki Vida Tamás, Túrkeve polgármestere.

„Jelenleg a település munkaképes korú lakosságának mintegy tíz százalékát, 460 főt foglalkoztat a cég, melyhez az új gyár építésével további több mint 400 fő csatlakozik.”

Így szinte megszűnhet a munkanélküliség a városban, s a térségben betöltött szerepünk is tovább erősödik.

Szilvási Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!