SZOLNOK

2017.08.21. 19:55

A világ legjobb női horgászai szállnak ringbe a Holt-Tiszán

Ismét női horgász-­világbajnokságnak ad otthont a héten Szolnok.

A megmérettetés az Alcsi-Holt-­Tisza MOL-bázistelep felőli szakaszán augusztus 26-án és 27-én zajlik, de a tizenhét országból érkező versenyzők már hétfőn megkezdik a helyszínen a tréningezést.

A jeles eseményről dr. Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke, valamint Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere tartott sajtótájékoztatót.

Szalay Ferenc rámutatott, hogy a térségben is rengetegen horgásznak: hozzávetőleg tízezer horgászjegyet adnak el a megyeszékhelyen.

A világbajnoksághoz pedig nagyon jó helyszínt biztosít a város: a Holt-Tisza tele van hallal.

Dr. Szűcs Lajos elmondta,

négy plusz egy fős csapatok indulnak a versenyen, mely a legkomolyabb világversenye a női szakágnak.

Százötvennégy főt várnak Szolnokra, a versenyzőket, csapatkapitányokat számolva, ehhez még jön a kísérők, rokonok, segítők népes száma, ami összesen több száz főt jelent.

A hazai csapat is jó eséllyel indul a vébén, a csapatot erősíti Walter-Barna Diána, a jelenlegi címvédő magyar világbajnok hölgy is.

A HOHOSZ-elnök azt is hangsúlyozta, több mint négyszázezren horgásznak hazánkban, tehát nemzetgazdasági jelentőségű ágazatról van szó,

Szolnokkal pedig stratégiai megállapodást fognak kötni a horgászturizmus fejlesztése érdekében.

A versenyre természetesen a nézőket is várják, lehet szurkolni a magyar csapatnak, a szervezők pedig azokra is gondoltak, akiket kevésbé köt le a horgászat: őket a helyszínen helyi termékek kóstolója és vására várja.

Kovács Berta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!