SZOLNOK

2017.09.21. 18:45

A szolnoki bíróság omladozó épületét is korszerűsítik

Ahol nincs, kialakítják, ahol van, korszerűsítik, ugyanakkor egységesítik az ügyfélközpontokat a bíróságokon. A tervek szerint idén és jövőre összesen 21 új ügyfélközpont nyitja meg kapuit a bíróságokon.

Mint ismert, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) kezdeményezésére 2016 januárjában elkészült arculati kézikönyv, mely a bírósági ügyfélközpontok kialakítására, berendezésére, az infokommunikációs eszközök alkalmazására vonatkozó ajánlásokon kívül a centrumok munkatársainak megjelenéséről és öltözetéről szóló javaslatokat is tartalmaz.

Az ügyfélközpont egyszerre jelenti az ügyfélfogadásra szolgáló helyiségek egyedi arculatának kialakítását és az ügyintézési folyamatok egységesítését. A jászkunsági bíróságok a kivitelezés egy későbbi szakaszában érintettek – kaptunk tájékoztatást érdeklődésünkre az ügyben a Szolnoki Törvényszék sajtóosztályától.

Az OBH elnökéhez, dr. Handó Tündéhez intézett legutóbbi kérdésünkre adott válaszból pedig az derül ki, hogy a Szolnoki Törvényszék évek óta omladozó Kossuth úti épületének korszerűsítése várhatóan 2018 második felében kezdődhet.

M. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!