SZOlnok

2017.09.28. 12:30

Ebben az új intézményben választ kaphatunk a fogyatékossággal kapcsolatos kérdéseinkre

Sérült gyermeket nevelő családoknak, fogyatékos fiataloknak és felnőtteknek, valamint szakembereknek biztosít egy olyan komplex, akadálymentesített szolgáltatási helyet az Én Is Vagyok! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete.

Fehérváry Tünde és Bognár Ferenc önkéntes egyeztet

Fotó: Kovács Berta

Az intézményben bárki teljes körű tájékoztatást kaphat a fogyatékossággal kapcsolatos kérdéseire, emellett rekreációs programokon és szabadidős klubfoglalkozásokon vehetnek részt, a kisgyermekek pedig korai fejlesztést kaphatnak.

Ennek az elképzelésnek ad teret a PLUSZ PONT Én Is Vagyok! Közösségi Ház, melyet a szolnoki polgármesteri hivataltól még tavaly határozatlan időre térítésmentesen használatba kapott Széchenyi-lakótelepi ingatlanban alakítanak ki.

Még zajlanak a munkálatok, de Fehérváy Tünde egyesületi elnök elárulta, az ötéves jubileumi közgyűlésüket október­ 28-án már az új helyen szeretnék tartani.

– Valóban pluszt jelent majd ez a közösség ház az érintetteknek, szülőknek, önkénteseknek és szakembereknek – hangsúlyozta Fehérváry ­Tünde.

– Fejlesztőrészt, külön helyiségben a megváltozott munkaképességű embereknek, családtagoknak rekreációs szobát alakítunk ki, ahol szakemberek nyújtanak szolgáltatást, akikhez segítőink is fordulhatnak majd tanácsért. Sok ép szülő is jelezte, jó lenne, ha gyerekneveléssel kapcsolatos kérdéseikkel tudnának kihez fordulni.

Úgy tűnik, az átalakításokhoz pedig nagyon sok segítséget kaptak.

„Azt mondták, hogy a szolnoki vállalkozókban ne is reménykedjünk, de nagyon pozitívak a tapasztalataim.”

Fehérváry Tünde és Bognár Ferenc önkéntes egyeztet
Fotós: Kovács Berta

– Szerintem, ha látják, hogy tényleg jó ügy érdekében fordulunk hozzájuk, nagyon segítőkészek – vélekedett az egyesület vezetője.

– Egy kereskedés például felajánlotta, minden építőanyagot, amit összeírok, idead támogatásként, kaptunk festéket, csempét. Volt, aki elvállalta a fürdőszoba rendbetételét, más a villanyszerelést, a napokban szereztünk kőművest és vízvezeték-szerelőt is. Szükség lesz még álmennyezetre, ablakcserére.

– Adományba kaptunk már bútorokat, szülőktől és egy óvodától fejlesztőeszközöket, játékokat, mesekönyveket, egyik önkéntesünk pedig felajánlotta otthoni bordásfalát is.

Kovács B.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!