JÁSZSÁG/JÁSZBERÉNY

2017.09.04. 11:29

Együtt szállnak szembe a drogokkal

Mérföldkőhöz érkezett a kábítószerek elleni harc a Jászságban: lezárták a szervezet működésének első szakaszát a Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) minap tartott ülésén.

Szatmári Antalné, az egyeztető fórum elnöke köszöntötte a szervezet munkájában részt vevőket

Fotó: Banka Csaba

A térség polgármesterei, egészségügyi, szociális, ifjúságügyi, illetve rendvédelmi szakembereinek részvételével létrehozott testület ugyanis elfogadta a térség drogellenes stratégiáját és cselekvési tervét.

Az előkészítő munka még tavasszal kezdődött, a résztvevők négy munkacsoportban foglalták össze a teendőket, illetve az alaphelyzet feltárása érdekében készítettek egy felmérést is.

Szatmári Antalné, az egyeztető fórum elnöke köszöntötte a szervezet munkájában részt vevőket
Fotós: Banka Csaba

Szatmári Antalné, a JKEF elnöke rámutatott, hogy a drogmegelőző munkában, a szenvedélybetegségek kezelése terén csak együttműködéssel érhetnek el eredményeket.

Baginé Gavaldik Lívia munkacsoport-vezető pedig a tapasztalatokra utalva kiemelte, hogy

szükségesnek érzik a szenvedélybetegek hosszú távú kezelését segítő, úgynevezett alacsony küszöbű ellátási formát lehetővé tevő intézmény létrehozását, melyhez kérte a települések vezetőinek segítségét.

Dr. Pető Katalin iskolaorvos pedig bemutatta az egyeztető fórum nemrég indult közösségi oldalát.

Banka Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!