MOZGÁSSÉRÜLT KLUB

2017.09.12. 14:40

Sorstársaikkal kapcsolódhatnak ki a mozgássérültek a most indult klubban

Szombaton délután megtartotta első összejövetelét a Parasportpress Jövőjéért Alapítvány által szervezett mozgássérült klub a Hild Viktor könyvtárban.

A klub elindítását a szolnoki önkormányzat is támogatta, ezért dr. Koromosné Szombati Márta, a Széchenyi városrész önkormányzati képviselője mondott köszöntőt, majd Aba Attila építészmérnök tartott egy rövid előadást a lakás-akadálymentesítésről.

Zana Anitától, az alapítvány elnökétől megtudtuk, hogy a klub ezentúl havi rendszerességgel, minden hónap második szombatján várja a mozgássérülteket, hogy néhány órát hasznosan töltsenek el együtt.

Az októberi összejövetel az egészség köré épül majd, ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-méréssel egybekötve, novemberben pedig kiállítást rendeznek speciális olimpikonokról készült fotókból.

„Azért hoztam létre ezt a klubbot, mert én is mozgássérült vagyok, és fontosnak tartom, hogy másokon is segítsek”

– árulta el honlapunknak Zana Anita.

– A mozgássérültekre ugyanis az a jellemző, hogy nehezebben mozdulnak ki, a klubban viszont találkozhatnak és beszélgethetnek hasonló helyzetben lévő sorstársaikkal, és részesei lehetnek egy közösségnek, amely szintén jó érzéssel tölti el őket.

„Emellett az összejövetel elfoglaltságot, hasznos időtöltést is nyújt számukra, ahol a támogatási lehetőségeket is megismerhetik, ezekkel ugyanis sokan nincsenek tisztában”

– tette hozzá az alapítvány elnöke, aki arról is beszélt, hogy klubnapok helyszínének azért a Széchenyi városrészt választotta, mert itt sok mozgássérült lakik, a Hild Viktor Könyvtár pedig teljesen akadálymentes.

Cz. N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!