NAGYKÖRŰ

2017.09.26. 11:30

Nagy sikere lett a nagykörűi pálinkafesztiválnak

Először rendeztek a közelmúltban egész napos pálinkafesztivált Nagykörűben. A hívószó természetesen a hungarikum nedű volt, de másért is érdemes volt ellátogatni a különleges eseményre.

Annyi pálinka biztos nem folyt le a torkokon, mint a Tisza vize Nagykörűnél, ám a fesztivál remek hangulatban telt

Fotó: Mészáros Géza

Egészen pontosan: Bulyáki Cseresznyepálinka-fesztivál és Bográcsparti – noha a cseresznyén kívül egyéb gyümölcsfajta párlatából is került a kis poharakba.

A rendezvény névadójáról, Bulyáki József helyi pálinkamesterről tudni kell, hogy „A 2017-es Év Vállalkozója” címet nyerte el országos szinten, mely elismerést decemberben, a vállalkozók napján adják át számára Budapesten.

No, de vissza a fesztiválra, amely a legendásan csodás környezetben, a tiszai szabadstrand homokos, lankás fövenyén zajlott:

– Egyrészt az volt a célom, hogy a községet, másrészt, hogy a jó magyar pálinkát, mint hungarikumot népszerűsítsem, harmadrészt pedig, hogy egy remek elemekkel, jól megszervezett eseményen családostól, annak minden tagja kitűnően szórakozzon.

– Úgy érzem, és a hangulat magáért beszélt, ez az elképzelés sikerült – vélekedett az első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezett fesztiválról annak névadója.

Annyi bizonyos, a délelőtti, mozgalmasra összeállított gyermekprogramok alatt sokan ficeregtek, a villámként ide-oda csapongó apróhadat elsőként a színpadi zenés események, leginkább a 100 Folk Celsius zenekar előadása kötötte a színpad elé.

Annyi pálinka biztos nem folyt le a torkokon, mint a Tisza vize Nagykörűnél, ám a fesztivál remek hangulatban telt
Fotós: Mészáros Géza

Mindeközben a bográcsokban is egyre inkább összeálltak az ízek, omlottak a húsok, hogy délidőre a kontyalávaló mellé legyen testesebb betevő is a gyomorban.

A nem helyi fesztiválsokadalom ebédidő utánra időzítette a Nagykörűbe érkező vendégséget. A késő délutáni, esti, egyre felnőttebb programokra megtelt a község. A kocsikkal érkezők, kis túlzással, szinte csak Csataszög és Kőtelek mentén találtak helyet járműveiknek, sötétedés után pedig áramlott le a tömeg a gátról a szabadstrand felé.

A helyi zenészt is felvonultató Retró Zóna együttessel, valamint a népszerű Irigy Hónaljmirigy zenekarral nem sokat kockáztatott a szervezőbizottság: alig lehetett talpalatnyi helyet találni a lampionos nagy sürgés-forgásban.

Az esemény után bátran elmondható, hangos sikere lett az első nagykörűi pálinkafesztiválnak.

Mészáros Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!