TISZAJENŐ

2017.09.26. 10:29

Nem ázik be többet a községháza, hála a nyertes pályázatnak

Javában zajlanak a munkálatok a tiszajenői községházán: teljes egészében lecserélik az épület tetőszerkezetét.

A felújításra az önkormányzat még a tavalyi évben adott be pályázatot, amit meg is nyertek, így harmincmillió forintból újulhat meg a cserepes tető. A munkálatokkal szeptember végéig kell végezniük – számolt be róla Puskás Béla polgármester.

Időközben az energetikai korszerűsítést célzó pályázatuk eredményességéről is hírt kaptak: ötvenmillió forintot fordíthatnak az épület hőszigetelésére, fűtéskorszerűsítésre, a nyílászárók cseréjére. E munkálatok megkezdése a jövő évre marad, addig a papírmunkát, a közbeszerzés lefolytatását kell letudniuk.

A jelenleg az óvodaépületben működő konyhát több mint 55 millió forintnyi pénzből az épület mellett újonnan felhúzandó, körülbelül 180 négyzetméteres épületbe fogják átköltöztetni, melyet egy folyosóval kötnek össze az intézménnyel, a felszabaduló helyiség pedig rendelkezésükre áll majd, ha a későbbiekben – kellő szülői igény esetén – bölcsődei csoportot kell majd indítaniuk.

E munkálatok megkezdése is a következő év tavaszán várható.

K. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!