SZOLNOK

2017.09.05. 10:30

Szolnokon tartották a tizenhetedik Országos SM Napot

Mint a szervező egyesület elnökétől, Furcsa Józsefnétől megtudtuk, kétszázhetvenen mentek el az előadásokkal színesített találkozóra.

Kétszázhetvenen vettek részt a rangos eseményen

Fotó: Mészáros János

A Sclerosis Multiplexes Betegek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete vállalta magára a tizenhetedik Országos SM Nap rendezését. Szombaton szép számban gyűltek az ország minden részéből érkezett érintettek a helyszínül szolgáló Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrumban.

Még határon túlról is érkeztek vendégek, a szlovákiai országos szervezet képviseletében. A megnyitón dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő is méltatta az összefogást.

A résztvevők megismerkedhettek a megújult szolnoki SM Centrummal dr. Kristóf Piroska osztályvezető főorvos előadása során.

Kétszázhetvenen vettek részt a rangos eseményen
Fotós: Mészáros János

Dr. Bencsik Krisztina docens az új terápiás lehetőségekről beszélt, és dr. Mátyás Klotild, a Magyar Neuroimmunológiai Társaság elnöke is hasznos információkkal látta el a hallgatóságot, Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke pedig arról szólt, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeniük, egyre kevesebb a támogatás is.

K. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!