SZOLNOK

2017.09.01. 20:58

Verset kántálva ismételték a lurkók a biztonságos közlekedés szabályait – VIDEÓ

„Balra-jobbra-balra, várj! Indulhatok most már át” – zengték kórusban a kassais kisdiákok tegnap reggel, mielőtt átkeltek volna a szolnoki iskola előtti zebrán.

Fotó: Fodor Orsolya

E sorok egy rövid versből származnak, melyet a városi baleset-megelőzési bizottság ünnepélyes tanévkezdési kampányának részeként a 3. a osztály tanulói mondtak el, miközben bemutatták az úttesten történő szabályos átkelést.

A baleset-megelőzési vers a megyei rendőr-főkapitányság munkatársa, Sinainé Kohlberger Tímea hadnagy tollából született, és arra szolgál, hogy a szabályos közlekedést közérthető módon közvetítsék a gyerekeknek.

Az iskola tanévnyitóján az elsősöknek is bemutatták az intézmény iskolarendőrét, Volter Ildikó őrnagyot, aki közlekedési ismereteket tartalmazó füzetekkel kedveskedett a tanulmányaikat megkezdő gyerekeknek, majd Ecseki-Kolonics Eufrozina századossal, a bizottság titkárával felhívta a gyermekek és felnőttek figyelmét a gyalogos és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályaira.

Fotós: Fodor Orsolya

A rendőrök a jobb láthatóság érdekében a diákoknak láthatósági ajándékcsomagokat is szétosztottak.

– Azzal, hogy becsengettek, az iskolák, óvodák és bölcsődék környékén a közlekedés is megélénkült, ezért ez az időszak, mind a gyerekektől, mind a szülőktől óriási figyelmet igényel – mondta el honlapunknak Ecseki-Kolonics Eufrozina százados.

– Azért a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát választottuk kampányunk helyszínéül, mert a Szántó körút és a Várkonyi tér átépítésével, valamint a kerékpárút megépítésével egyre többen tudnak közlekedni kétkerekűvel.

„Hazafelé indulok,

Egyedül is eljutok.

Gyalog vagy tekerve,

Szabályt soha nem szegve.

Átkelőhely, zebra vár,

Balra-jobbra-balra, várj!

Indulhatok most már át.”

[embed]]

A rendőrség tanévkezdési kampányáról bővebb tájékoztatást ide kattintva olvashat.

Czakó Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!