JÁSZBERÉNY

2017.10.21. 12:58

A Bakancslista újabb állomására várták a látogatókat Jászberényben

Az utazási élményeket, egzotikus tájakat, érdekes embereket bemutató Bakancslista-sorozat újabb állomásaként Jászberényben.

A hosszú útra emlékezett vissza Farkas Kristóf Vince 

Fotó: Banka Csaba

A Déryné rendezvényházban tartott előadást dr. Farkas Kristóf Vince történész, „A sivatagtól a füves pusztákig: utazás Mongóliában” címmel.

A Jász Múzeum történésze még 2007-ben vett részt a Dzsingisz kán és öröksége kiállításon. Különös szerencsével épp az ötvenezredik látogatója volt a budapesti tárlatnak, és felajánlott ajándékként tölthetett majd két hetet Mongóliában. A Magyarországnál tizenhatszor nagyobb óriási országban járt a füves pusztákon, a Góbi-sivatagban és az északi hegyvidéken is.

Az ország hárommilliós lakosságának egyharmada a fővárosban, Ulánbátorban él, a végtelen pusztákon sivatagokban pedig még kétmillióan elszórt, kis településeken, illetve a síkságon felállított jurtákban.

A hosszú útra emlékezett vissza Farkas Kristóf Vince 
Fotós: Banka Csaba

Jellemző, hogy a kinn-tartózkodás idején majd kettőezer-ötszáz kilométert tettek meg, miközben az útjuk összesen három településen vezetett át. Élményeit bő képanyaggal illusztrálva osztotta meg hallgatóságával.

B. Cs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!