JÁSZBERÉNY

2017.10.13. 12:34

A bemutatott festményt a hozzátartozók a galériának adományozták

Sáros András egyik utolsó festményét, az 1982-ben készült „Havas liget” című képet mutatták be kedden este a Szikra Galériában.

Szikra István és Sáros András Miklós az ajándékkal

Fotó: Banka Csaba

A képet „A hónap műtárgya” sorozat részeként tárták a közönség elé, de rendhagyó módon a kulturális esemény előtt nem csak az érdeklődő résztvevők, de még a program szervezői sem láthatták az 1945-től 1968-ig a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium rajztanáraként.

Majd 1976-ig a Jászberényi Tanító-képző Főiskola Rajzi Tanszékének tanszékvezető tanáraként dolgozó művésztanár alkotását. A művész olajképei, akvarelljei és temperái rendszeresen szerepeltek országos kiállításokon a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége szolnoki és jászberényi tárlatain.

A meglepetés azután vált teljessé, amikor kiderült, Sáros András gyermekei úgy határoztak, hogy az olajfestményt a galériának adományozzák.

Szikra István és Sáros András Miklós az ajándékkal
Fotós: Banka Csaba

Az ajándékozásról szóló dokumentumot Sáros Katalin, Sáros András Miklós és Sáros László György már korábban aláírta, amit a rendezvényen Szikra István galériatulajdonos is megtett, elfogadva a család felajánlását.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!