KARCAG/DEBRECEN

2017.10.12. 16:25

Egyéves nemzetközi ösztöndíjjal támogatják a fiatal kutató munkáját

Karcagi kutató munkáját ismerték el egy jeles ösztöndíjjal.

– A Stephen W. Kuffler Ösztöndíjat azon tehetséges közép- és kelet-európai fiataloknak ítélik oda, akik kiemelkedő tudományos munkát végeznek az élettudományok terén – magyarázza Kolostyák Zsuzsanna, aki a Debreceni Egyetem Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézetében Prof. dr. Nagy László témavezetésével végzett munkája eredményeként nyerte el egy évre ezt a díjat.

– Már általánosban érdekeltek a természettudományok, számos versenyen voltam. Középiskolában a természettudományos diákolimpia és a nemzetközi biológia diák­olimpia felkészülési időszaka alatt mélyedtem el a molekuláris biológiában, és döntöttem úgy, hogy kutatással szeretnék foglalkozni a jövőben.

– Kutatótársaimmal most egy speciális agytumort vizsgálunk, melyhez még nem áll rendelkezésre hatékony terápia. Kutatásunk segíthet a daganat kialakulásának megismerésében, diagnosztikai eljárások kifejlesztésében, illetve a kezelés hatékonyságának javításában – mondja a fiatal hölgy.

D. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!