BÖLCSIFELÚJÍTÁS

2017.10.21. 09:25

Megszépült, bővült és sószobával is gazdagodott a szandai bölcsi

– Itt egy kis homokozórész lesz, ebben lesz a só. Ezeken a kis székeken ülnek majd a gyerekek, játszanak, homokoznak majd – a hamarosan elkészülő, tizenöt négyzetméteres sószobát mutatja a Simon Ferenc Úti Bölcsőde vezetője, Orosz Sándorné.

Átadták csütrötökön a Simon Ferenc Úti bölcsődét

Fotó: Csabai István

A sószoba mellett két nagyméretű csoportszobával is bővült a szandaszőlősi intézmény, és teljesen megújult az épület régi szárnya is.

– A hatvanas években tanácsházának építették, később orvosi rendelőként működött, végül bölcsőde lett, úgyhogy nagyon ráfért már a felújítás.

– A bővítésre is nagyon nagy szükségünk volt, eddig ötvennégy helyünk volt, a két plusz csoportszobával viszont már 6 csoportban akár nyolcvankét gyereket is tudunk fogadni, vagyis huszonnyolccal többet, mint korábban – mondja az intézményvezető.

A teljesen akadálymentesített épületben a konyha is megújult, és új eszközöket, játékokat is kapott a bölcsőde.

– Nagyon örülünk az új bölcsinek – mondja Eszes Mónika, szülő –, szép és modern lett, és aminek külön örülünk, az a sószoba, mert ezzel erősödik a gyerek immunrendszere.

A felújítás másfél év alatt készült el, és mintegy kétszáztízmillió forintba került.

Átadták csütrötökön a Simon Ferenc Úti bölcsődét
Fotós: Csabai István

– A kormánynak van egy hatalmas társadalmi felelőssége, ennek egyik eleme, hogy segítsék a fiatal családokat azzal, hogy az anyukák minél hamarabb visszakerüljenek a mindennapi életbe, hogy újra munkát tudjanak vállalni, ehhez pedig az oktatási intézmények fejlesztése nélkülözhetetlen – mondta az ünnepélyes átadón Szabó István alpolgármester, aki azt is hozzátette, a város több pontján is folyamatosan zajlanak óvoda- és iskolafelújítások.

M. R. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!