JÁSZBERÉNY

2017.10.11. 18:20

Régen várt, alternatív élménydömping a berényi Lehel Film–Színházban

Antal Istvánnal közösen rendezett filmjét is megtekinthették az érdeklődők.

Telek Zsolt (balra) és ef Zámbó István a megnyitón

Fotó: Banka Csaba

A Vajda Lajos Stúdió az ország egyik leghíresebb művészeti társasága, illetve a hazai alternatív rockzene kultikus zenekarának, a Bizottság Együttesnek is alapítója ef Zámbó István, akinek képzőművészeti tárlata az elmúlt hétvégén nyílt meg Jászberényben, a Lehel Film–Színházban.

A mozi galériájában ingyenesen látogatható „Változó állandó” című tárlat megnyitása előtt a „Tisztaság fél egészség” című, 1997-ben készült.

Telek Zsolt (balra) és ef Zámbó István a megnyitón
Fotós: Banka Csaba

A kiállításon Góg Zoltán, a szervező Jászkerület Nonprofit Kft. munkatársa köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve, hogy a művész képeit most először láthatják Jászberényben a képzőművészet kedvelői. Telek Zsolt véleményalkotó és válságértelmiségi ajánlotta az elmúlt két évtizedben készült festményekből válogatott műveit a megjelentek figyelmébe.

Végül a megnyitó után az alternatív élmény teljessé tétele érdekében az 1970-ben alakult ef Zámbó Happy Dead Band adott eklektikus könnyűzenei koncertet a film-színház emeletén.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!