FEGYVERNEK

2017.10.28. 12:28

Tejfeldolgozó üzem épül Fegyverneken, továbbfejlesztik az állattartó telepet

Már a tetejét építik annak a száznegyven négyzetméteres tejfeldolgozó üzemnek, ahol a tervek szerint jövő év közepén indulhat a termelés.

A falak már állnak, a tejfeldolgozó üzem tetejét építik

Fotó: Mészáros János

A város külterületén az úgynevezett „kavicsos major” részen már évek óta működik állattartó telep, melyben tizenhat közfoglalkoztatott egyebek mellett sertést, juhokat és magyar tarka marhát gondoz.

A harmincas fejőállomány naponta mintegy ötszáz liter tejet ad, az önkormányzat eddig a nyers tejet értékesítette a piacon.

– Úgy gondoltuk, hogy a nyers tejet érdemes feldolgozni, ezért pályáztunk az üzem létesítésére – mondta Fegyvernek polgármestere.

– Kisüzem lesz, ahol a tejet pasztőrözzük, csomagoljuk, a későbbiekben pedig szeretnénk felfejleszteni sajt és ­túró feldolgozására is. Két-három pluszszakembert fogunk alkalmazni a mostani tizenhat mellé.

A falak már állnak, a tejfeldolgozó üzem tetejét építik
Fotós: Mészáros János

– Hogy ezt valamilyen OKJ-s képzésen keresztül, vagy képzett szakemberekkel fogjuk betölteni, még nem tudjuk… – tette hozzá Tatár László.

Az építmény körülbelül tizenöt-, a berendezés mintegy tízmillió forintba kerül majd.

Molnár-Révész Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!