BÖLCSŐDEFEJLESZTÉS

2017.10.27. 13:56

Van, ahol most csak húsz gyerkőc fér el – jövőre bölcsifejlesztés indul több jászsági településen

Intenzív bölcsődefejlesztés kezdődik a Jászságban jövőre. A munkahelyek számának gyarapodása, a szülők elhelyezkedési igénye a legfőbb mozgatója az önkormányzatok beruházási terveinek.

– Az igények alapján már holnap szükség volna a férőhelyekre – mutatott rá Gergely Zoltán, Jászárokszállás polgármestere. A város bölcsődéjében a jogszabályok alapján jelenleg húsz főben maximálták az elhelyezhető gyermekek számát a hatóságok.

Nem véletlen, hogy a település tervet dolgozott ki bölcsődéje bővítésére. Az eredményes pályázaton hetvenmillió forint támogatást nyertek a beruházásra.

– Nagy valószínűséggel ez az összeg nem lesz elegendő a csoportbővítésre, illetve az új konyha kivitelezésére, de önkormányzatunk arról döntött, hogy a szükséges összeggel kiegészítjük a rendelkezésre álló forrásokat – tette hozzá a polgármester.

A napokban elindítják a közbeszerzési eljárást a kivitelező kiválasztására.

Jászfényszarun jövőre új, háromcsoportos bölcsőde épül a régi óvodaépület, illetve­ vele összevont szomszédos telkek helyén. ­Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester elmondta, hogy az őszi szünet után adják át a munkaterületet, és még ebben az évben lebontják a régi óvodaépületet.

Az építési költségek támogatással együtt elérhetik a kétszázötvenmillió forintot.

Hasonlóképp új, hatcsoportos bölcsőde épül Jászberényben, a Magyar utcában is jövőre. A létesítmény megvalósításához 292 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, az átadást egy év múlva, 2018 novemberében tervezik.

Banka Csaba

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!