Martfű

2017.10.13. 15:25

Végre kiépítették a közvilágítást a Zsófia-halomban

LED-es közvilágítási rendszert építtetett ki az önkormányzat a Zsófia-halom közútjain – olvasható a város honlapján.

A meglévő oszlopokra huszonkettő lámpatestet szereltettek fel. Miután a kész beruházás hálózati bekötését is elvégezte a szolgáltató, a közúti közvilágítás már működik.

Dr. Papp Antal polgármester lapunknak elmondta, az önkormányzat évtizedek óta tervezte a Zsófia-halom fejlesztését. Míg korábban itt csak zártkertek voltak, mára már több család is kiköltözött ide, öt utcába – érthető, hogy a lakosok igényelték a lámpák felszerelését.

Ezt már évekkel ezelőtt is jelezték a városvezetésnek, de a terv csak mostanra tudott megvalósulni. Az előző évek egyeztetései után a mostani ajánlati összeg többszöröse volt az elmúlt évinek. Ennek ellenére vállalta a város a beruházást, erről a júliusi ülésén döntött a testület.

A kivitelezés költségeire csaknem kétmillió forintot különített el a képviselő-testület. A felszerelt lámpatestek 18 wattos egyenkénti teljesítménnyel működnek, az energiatakarékos megoldás éves becsült energiaköltsége hatvan-hetven ezer forint lesz.

A településvezető hozzátette, tavaly szilárd burkolatot kaptak az utak, melyeket térfigyelő kamerával ellenőriznek. Tervezik ugyanakkor az ivóvíz- és szennyvízhálózati rendszer kiépítését is, a Zsófia-halom utcáiban ugyanis ez sincsen még.

J. Zs.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!