VEREKEDÉS

2017.11.09. 18:45

Döbbenetes balhé a focipályán – a rendbontók komoly büntetéseket kaptak

Bíróság elé állított egy harmincöt éves törökszentmiklósi férfit nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség.

Mint arról korábban írtunk, szeptember 2-án verekedés tört ki a Tiszapüspöki–Jászboldogháza megyei II. osztályú bajnoki focimeccs első félidejében.

Gönczi Pál játékvezető a 44. percben előbb félbeszakította, majd végleg lefújta a találkozót. Mivel komoly rendzavarás is történt a pályán és a nézőtéren, ezért a rendezőkön és a biztonsági embereken kívül a helyszínre kiérkező rendőrök is kénytelenek voltak megakadályozni a csetepatét.

A meccs első félidejének negyvenedik percében a játékvezető kiállított egy-egy játékost a két csapatból.

Pár perccel később dulakodás alakult ki a két csapat játékosai között, ezért a játékvezető megállította a játékot, és a partvonalon túlra hívta a focistákat, hogy nyugtassa a kedélyeket. A boldogházi együttes edzője odament a csapatához, hogy szintén lecsitítsa az övéit…

Ekkor a nézőtéren tartózkodó férfi a korláton átnyúlva, ököllel fejbeverte a vendégcsapat edzőjét. A magáról megfeledkezett nézőt a Szolnoki Járásbíróság bűnösnek találta nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt, ezért őt nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek a végrehajtását másfél év próbaidőre felfüggesztette, jogerősen – jegyezte meg dr. Zsilka László.

Az MLSZ megyei igazgatósága is példás büntetéseket hozott. Mint azt Varga Zsolt megyei igazgató honlapunknak elárulta, október 29-ig betiltották a Tiszapüspöki pályáját.

A tiszapüspöki játékosok közül Pintér Istvánt másfél évre(!), míg Lólé Bélát három hétre tiltották el a labdarúgástól.

A boldogházi futballisták közül a kiállított Kisnémeth Ferencet egy mérkőzésre tiltották el.

Varga Zsolt elmondta, az ügy felderítésében a szövetségnek és a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság számára is nagy segítséget nyújtottak a tiszapüspöki vezetők, akik a térfigyelő kamera felvételeit a rendelkezésükre bocsátották, nagyban segítve ezzel az ügy kivizsgálását.

Mészáros Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!